2014. április 5., szombat

Trust [2010]

Egyre több olyan film lát napvilágot amely az életünk egyik alap pillérének, az internetnek az árnyoldalait mutatja be. mennyire betegek is a társadalomban elterjedt internetes szokások, és mennyire naivvá és vakká teszik az embert.

Adott egy lány Annie, aki amolyan átlagos tinilány. A suliban nem tartozik a menők közé, nem az a könnyen barátkozó típus. Bezzeg online, ugyanis a neten egy jó ideje már chatel egy bizonyos Charlie nevű vele egykorú sráccal, csakhogy kiderül Charlie kicsit idősebb, mint ahogy azt ő korábban írta. Annie nem vette igazán komolyan ezt a  kis apró füllentést hiszen 1-2 év nem a világ vége, persze kiderül a kedves chat partnerről, hogy igazából még egy picit idősebb annál, mint ahogy legutóbb mondta, meg még egy picit. Mikor végre személyes találkozóra kerül sor akkor pedig Annie ledöbben, hogy egy középkorú férfival osztotta meg minden titkát. Normál ember ilyenkor már faképnél hagyta volna az illetőt, de természetesen ez nem így lett. Végeredményképp pedig ki lehet találni, Charlie megerőszakolta Anniet.

A számomra legirritálóbb dolog a filmben maga a főszereplő jelleme volt. Az oké, hogy a papucs állatkák értelmi szintjén áll, hogy nem hagyta a fenébe ott Charliet mikor kiderült hány éves valójában, de miután megerőszakolták nem képes beismerni a tényt, persze tudom én, hogy kell a dráma, de akkor is ez elég bosszantó volt. A film nem csak az áldozat drámáját mutatja be, hanem a szülőkét is akik mondhatni nehezebben viselték a történteket, főleg az apa, aki saját kezébe vette a nyomozást. A témája ellenére nem éreztem a filmet túl megrázónak amit nem hibaként említek meg, de viszonylag hasonló alkotás a Disconnect is amit azért erősebbnek tartok, meg úgy mindent egybevéve összeszedettebbnek is. Egyébiránt a film rendezője nem más, mint a Jóbarátokból ismert David Schwimmer, aki nem lett ugyan a szakma zsenije, de korrekt munkát végzett.

A színészek nem alkottak különösen maradandót, talán Clive Owent lehetne kiemelni az apa szerepében, a többiek teljesen átlagosak voltak.

A témájában láttunk már jobb filmet, de azért megéri megnézni a Trustot is. Kis felfele kerekítéssel pedig:

7/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése