2014. április 7., hétfő

The Mechanic [2011]

Statham úr az elmúlt pár évben nagyon rákapcsolt egymás után gyártja az akciófilmek tömkelegét. A nagy áradatban elúsztam néhány filmjével, az egyik ilyen pont a The Mechanic és most, hogy tudjuk lesz folytatás ideje volt aktualizálódni.


A film egyébiránt egy 1972-es mű feldolgozása amiben nem más, mint Charles Bronson volt a főszereplő, helyette  most itt van nekünk az utolsó ráncok nélküli akcióhős. Bishop egy profi bérgyilkos, a szakma legjobbja. A cégtől aminek dolgozik azt a feladatot kapja, hogy iktassa ki a mentorát és egyben barátját Harryt. Ez nem tetszik hősünknek, de nem tud ellenszegülni a rendszernek szóval nincs más választása. Ezután jön a nemvár fordulat mikor felkeresi Harry fia, azzal a céllal, hogy kitanulhassa a szakmát Bishop segítségével.

Remek párbeszédek, csavaros, agytornáztató történet, állejtős jelent, na ezek nincsenek a filmben. Aki ilyet vár az rossz filmre tett, de nem is ezért nézünk Statham filmet, hanem mert 90 percre leoffolja az agyunkat és addig maximálisan leköt minden hibája ellenére. Szóval megkapjuk azt amit megszokhattunk már, csak megint mást köntösbe bújtatva, és addig amíg élvezhető darabokat kapunk mindig más csomagolásban, addig nem panaszkodhatunk azt hiszem.

Színészek terén nem volt probléma bedobták Statham mellé, az öreg Sutherlandot tolókocsikázni és itt volt még Ben Foster is aki tisztességesen helyt is állt.

Egyszeri megtekintésre abszolút megfelelt és ezek után, ha nem is tűkön ülve várom, de érdeklődően figyelem a második részt.

6/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése