2014. február 1., szombat

About Time [2013]

A romantikus drámák eléggé egy kaptafára épülnek mostanság. Egyet láttál láttad mindet, kis túlzással persze. Az About Time nem tud elkerülni minden klisét, de azért megmutatja ,hogy van még kiaknázatlan lehetőség.



Tim egy balul elsült szilveszteri buli után megtudja apjától, hogy a család férfi tagjai bizony képesek az időutazásra. Először ő is kételkedve áll a dologhoz, de miután bebizonyosodik apja igazáról kezdi élvezni a dolog hasznát. Elsőre, sőt még másodikra is furán hangozhat ez az időutazós dolog egy romantikus filmben, de mégis működik.

Ahogy azt írtam azért a kötelező "közhelyek" itt is megvannak, mint az apai bölcsesség, a sok időutazás hatással van a környezetünkre és miegymás. Ennek ellenére a film hangulata abszolút el lett találva, nem csöpög, nem túl giccses, megtalálták az arany középutat, ha lehet ezt mondani. A színészekkel nem volt gond, a két főszereplő Domhnall Gleeson és Rachel McAdams jó párost alkottak és a többiek is jól asszisztáltak.


A végére kicsit hosszúnak éreztem a filmet, de ez még nem von le belőle. Másodszorra nem biztos, hogy elővenném, de az első megtekintés mindenképpen pozitív élményekkel gazdagított.

7/10



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése