2014. február 18., kedd

The Place Beyond the Pines [2013]

Nálam a tavalyi mezőny egyik legjobbja volt Derek Cianfrance második rendezése, így hamar újranézésre került a sor. Második megtekintéskor is elérte a kellő hatást, sőt....




Luke (Ryan Gosling) egy motoros kaszkadőr , aki megtudja, hogy van egy 1 éves fia. Ezért úgy dönt, hogy megad neki mindent amit csak lehet. Ez mind szép és jó csakhogy jelenlegi állása nem elég jövedelmező, így történik meg az, hogy bank rablásra adja a fejét. Többet nem nagyon lehet írni a történetről spoiler mentesen,  de színre lép majd a fiatal rendőr is ( Bradly Cooper), lesz itt rendőri korrupció, barátság, gyerek - szülő kapcsolat, szóval minden ami egy jó drámához kell. Aki azért szeretné megnézni a filmet, hogy 140 perc Ryan Gosling és Bradly Cooper maratont szeretne látni azok csalódni fognak.

A rendező első munkája ( Blue Valentine, szintén Ryan Gosling ) is rendkívül egyedire sikeredett, de azt sikerült fokozni jelen filmjével. A történet vezetés remek, a megvalósítás nem különben. A film másik nagy erőssége a szerep osztás. Ryan Gosling már talán álmában is hozná a szótlan hős szerepét, de attól még mindig zseniális. Bradley Cooper talán még soha nem volt ilyen jó, Eva Mendes sikeresen "lerobbant" a film kedvéért, ezen felül  kisebb szerepben jelen van Ray Liotta is, és a fiatal Dane DeHaan is remekül helyt állt.

Nem is írok többet a filmről, aki még nem látta nézze meg sürgősen. Derek Cianfrance reméljük nem tér le erről az ösvényről amin elindult és nem "Hollywoodosodik" el a pénzért, ahogy azt már sokan megtették sajnos.

8,5/10





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése