2014. február 18., kedd

Filth [2013]

Kevés ehhez hasonló filmet látni, mint a Mocsok és ezt pozitív értelemben írom. Ritka mikor egy film ennyire felvállalja mi is akar lenni igazán, mindenféle mellébeszélés nélkül.



Skóciában vagyunk, történetünk (negatív) hőse Bruce aki az Edinburghi rendőrségen dolgozik. Ő nem az a jó zsaru fajta, hihetetlenül elcseszett, rosszindulatú figura. Minden alkalmat megragad, hogy megalázza munkatársait vagy barátait(nem mintha sok lenne neki). Mikor azt hiszed, hogy ennél már nem lehet aljasabb dolgot művelni, akkor ő még rárak egy, vagy két lapáttal.  Persze ahogy lennie kell tanúi lehetünk egy kisebb jellemfejlődésnek és megtudjuk, hogy mi tette ennyire lélektelenné a főszereplőt, sőt a film végén lévő csavar is teljesen jó.

A színészek közül egyértelműen James McAvoy az aki egyedül elviszi a hátán a produkciót. Az, hogy  mennyire zseniálisan alakította ezt a  végtelenül romlott fazont tényleg elképesztő. Amennyire utálni próbálja az ember miközben nyomon követheti a tetteit, de ugyanannyira élvezi is a látottakat, ez egészen biztos.

Remek kikapcsolódás a Mocsok, ha vevő vagy a normálistól eltérő mozikra.  Sok hasonló filmet szeretnénk még látni a jövőben is. A prűdek pedig inkább kerüljék.

7/10



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése