2014. február 1., szombat

Escape Plan [2013]

Stallone és Schwarzenegger úgy tűnik sose lehetnek elég öregek egy akciófilmhez. Pár éve a nagy visszatérésük után már nem lepődünk meg, mikor meglátjuk a nevüket egy-egy filmben. Azonban mikor egyszerre ketten vannak egy filmben az bizakodásra ad okot a nézők számára.



És akkor el is érkeztünk az Escape Planhez. Ray Breslinnek (Stallone) egy igen érdekes munkája van, börtönökből kell megszöknie azzal a céllal, hogy megtalálja a rendszer gyenge pontjait ezzel segítve a börtönöknek, hogy hol kell megerősíteniük a biztonságot. A következő megbízása nagy pénzzel kecsegtet, de veszélynek sincs híján. megbízói átverik és bekerül egy szuper biztonságos börtönbe ahonnan nincs kiút. Itt jön a képbe a másik nagy öreg. A börtönben összeismerkedik Rotmayerrel (Schwarzenegger) és együtt tervezik a szökést amely szinte lehetetlen.

A film igazából nem nyújt semmi újat, minden börtönös klisét ellőnek amit csak lehet. A színvonal pedig nyilván nem olyan, mint a Szökés 1. évadjában. Ennek ellenére azért a két öreg jelenléte eltudja vinni a filmet. Még mindig hatalmas élményt tud nyújtani mikor egy jelenetben láthatjuk 80-as, 90-es évek legnagyobb akcióhőseit. Schwarzi meglepően laza figurát hozott a filmben, míg Stallone maga az eltökéltség, van még nekünk 50 Centünk is a filmben, de valljuk be nélküle se lenne rosszabb a film.

 Azonban az ő jelenlétük sem menti meg attól a filmet, hogy ne vesszen el teljesen az átlag B kategóriás akciófilmek süllyesztőjében. Egy egyszer élvezhető börtönakció két nosztalgiázó akciószimbólummal, semmi több, de annak megfelel.

6/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése