2014. január 27., hétfő

You're next [2011]

Egy újabb tucathorror, amiket úgy gyártanak futószalagon manapság, mintha nem lenne belőlük egy tucatnyi. Már rég elvesztettem a hitemet a horror műfajjal szemben, mert évente elég maximum két ujjam ahhoz, hogy megszámoljam az értékelhető alkotásokat.



Pedig az alapötlet bármennyire is lerágott csont, abszolút eladható lenne. Adott egy szép nagy család, szülőkkel, raklapnyi gyerekkel, baráttal,barátnővel akik leruccannak egy szerény weekend házba, hogy eltöltsenek egy hétvégét együtt. De, mint tudjuk ez túl szépen hangzik, hogy így is legyen. A házat kívülről megtamadjak es elszabadulnak az indulatok, urrá lesz a pánik. Láttuk már ezt párszor ugye? 

Mégis nem az alapötlettel van a baj, sokkal inkább annak kivitelezésével. Ahogy azt ilyenkor megszokhattuk a szereplők olyan szinten hülyék, hogy az a nézők számámára szinte fizikai fájdalommal jár. Csapdába estünk a házba, az emeleten megijesztenek. Mit csinalok ilyenkor? Logikus módon nem szólok a többieknek, hogy van fennt valaki, hanem sikítozva kifutok a hàzból az ellenség karjaiba. És ilyen baromságból akad bőven a filmben. Persze főhősnőnk sokkal talpraesettebb, ő ilyen igazi apás gyerek volt aki mindenhez ért ami barkácsolás, meg nem az a városi lány akinek a barátja gondolta eddig. Meglepő... Persze nem hiányozhat az állakat mágnesként padlóhoz szegező fordulat a filmből, amit a film 20. percében le lehet szűrni.

Minden bugyutaságával együtt egyszer megnézhető, ha nincs más, de tényleg csak akkor, ha nagyon nincs mit nézni és álmosak is vagytok.

5/10



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése