2014. január 11., szombat

Carrie [2013]

Carrie, Carrie, Carrie. Kapufa a javából. Lehetett volna ebből akár egy jó film is, de valami hiányzott. Valami plusz ami kiemeli a Hollywood által évente kiköpött maszlagból. Nem olvastam Stephen King regényét és nem láttam a 76"-os filmet, de ha azok is ilyen kaliberűek, akkor....


Carrie nem egy szokványos lány. Nem mondhatjuk, hogy túl népszerű lenne az iskolában, osztálytársai nap, mint nap megalázó szituációkba hozzák és tanárai sem tudnak rajta igazán segíteni. Tovább bonyolítja a helyzetet az anyjával való különös kapcsolata, és a benne dúló elnyomott harag az őt ért sérelmek miatt, ami különös dolgokat eredményez a környezetében.

A film a színészeket tekintve abszolút rendben van Julianne Moore jól hozza a beteges anya szerepét, de talán kijelenthetjük, hogy a legmegnyerőbb alakítás Chloë Grace Moretz nevéhez fűződik. Fiatal kora ellenére már rengeteg helyen láthattuk őt és mindenhol megállta a helyét, valószínű, hogy hallunk még róla. Szóval mi is itt a baj? A film horror műfajt tekintve nem rövid a maga 100 percével, de mégis mintha nem tudták volna rendesen elmesélni ezt a történetet. A bevezetés szokatlanul hosszúra sikeredett, ennek következményeképp borzasztóan összecsapottnak éreztem a végkifejletet. 

Abszolút egypatronos film a Carrie, amíg tartott szódával elment, de miután vége és felfogjuk a látottakat, inkább innánk valami töményet, hogy elviselhetőbb legyen a tény, hogy elpuskáztak egy horrort ami jól is elsülhetett volna.

5/10

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése