2014. január 5., vasárnap

Disconnenct [2012]

Igencsak aktuális témát boncolgat Henry Alex Rubin filmje. A XXI. századra elértük azt, hogy az életünk kütyüktől függ és az egész életünk egy nyitott könyvvé avanzsálódhat, ha nem vigyázunk. Online beszélgetünk ismerőseinkkel, online vásárolunk és online fizetünk mindenért. Persze mindenki csak legyint egyet, amikor ezekről a problémákról hallunk, mert ugye velünk semmi sem történhet meg.



A történet három szálon fut, három különböző, de mégis hasonló problémákkal foglalkozó szálon.

 Az egyik ilyen szál egy fiatal srácról szól aki élő webkamerában tesz meg bármit bárkinek aki hajlandó fizetni az ilyesfajta szórakozásokért. A srác történetében egy feltörekvő riporternő látja meg a lehetőséget és próbál ütős sztorit készíteni belőle. Számomra ez volt a legérdektelenebb rész a három közül, de sajnos nagyon is reális.

A második vonalon egy fiatal párt ismerhetünk meg akiknek az amúgy sem gond nélküli életüket, nyomorítja meg egy csaló aki minden pénzüket és adatukat ellopta az interneten keresztül.

A harmadik, és talán legérdekesebb cselekményszál pedig szintén egy olyan témát mutat be ami a fiatalok körében elég divatos, bár nem kéne, hogy az legyen. Két 15 éves fiú néz ki magának egy különc srácot akinek egy kamuprofilt létrehozva egy lány nevében írogatnak. Egyértelműen a filmnek ez a része hozza a legtöbb fordulatot és drámát.


A film végén nem mondom, hogy elállt a lélegzetem, de egy elég korrekt és drámai befejezést kaptunk . Amit még külön megjegyeznék az a soundtrack, lehet, hogy csak nekem ütött ennyire, de tényleg remekül választották és időzítették a zenéket a filmbe.  

Igazából mindenkinek tudnám ajánlani a filmet, mert tényleg nagyon aktuális és felnyithatja talán néhány ember szemét. Nem feltétlenül egy többször nézős darab, de elsőre a megfelelő hatást mindenképpen eléri.

8/10




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése