2014. január 20., hétfő

Fruitvale Station [2013]

Egyre több a minőségi low-budget film. Túlnyomó részben drámák és ez mindenképpen örvendetes dolog, hisz jó látni, hogy nem kell 100 000 000 $ ahhoz, hogy láthassunk egy jó filmet. Nyilván nem dobunk hátast a vizuális effektektől és nem AAA-s színészek munkálkodnak ezekben a projektekben, de mindent lehet kompenzálni. Gondolom azt már mondanom se kell, hogy TRUE STORY!


Van itt nekünk minden ami egy drámához kell. Igaz történet, rasszizmus, pénzügyi gondok, fiatalon gyerekvállalás, meg ami csak kell. A film egy fiatal fekete srác egy napját meséli el, aki éppen próbálja rendbe hozni az elbaltázott életét.

Igazából nem tudnék említeni semmi igazán kiemelkedőt a filmből, nem mutat semmi újat. Ennek ellenére mégis hamar elröppent az amúgy is rövidke játékidő, mert ugyan nem újít semmit, de amit csinál azt jól csinálja a film. A végén pedig a "katarzis" sem marad el. Az utolsó képsorokat nézve megdöbbenünk, hogy ilyen egyáltalán, hogy fordulhat elő. Szomorú dolog, hogy elkészült ez a film és még szomorúbb, hogy igaz.

7/10



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése