2014. január 20., hétfő

Fracture [2007]

Ryan Gosling és Sir Anthony Hopkins egy filmben? Ez már rossz nem lehet. Egy sokak számára feledésbe merült film ez, ráadásul méltatlanul, mert így évek múltán visszatekintve és mindkettejüknek volt már jobb filmje, de nem pörög a nyelvünk ha fel kéne sorolnunk az elmúlt évekből igazán izgalmas, hasonló kategóriáju filmeket. Meg amúgy is így együtt emlékezetessé tették ezt is.



Hopkins menetrendszerűen itt is a negatív karakter szerepében lubickol, aki tudomást szerez arról, hogy a  feleségének viszonya van. Mivel ezt nem viselte valami jól golyót repít a nő fejébe. Itt kapcsolódik be a filmbe Ryan Gosling karaktere a fiatal feltörekvő ügyvéd, aki már fél lábbal az új munkahelyén rendezgeti az irodáját. Utolsó "sima" ügyként megkapja a feleségét lelövő Hopkinsot. Van pisztoly van bizonyíték, nem lesz nehéz ügy. Persze semmi nem olyan sima, mint amilyennek elsőre tűnt. Itt elindul a játék az ügyvéd és a vádlott között.

Mindkét színmész remekül hozza a saját szerepüket, de a film legjobb jelenetei egyértelműen azok amikor egyszerre vannak a képernyőn. Remek nézni ahogy, Hopkins próbálja húzni az eleinte érdektelen Goslingot, aki az idő elteltével egyre jobban beleássa magát az ügybe és mindent kockára téve próbálja rács mögé juttatni.

Aki még nem látta a filmet és a műfaj kedvelője az mindenképpen pótolja be, mert az utóbbi években nem bővelkedünk e témában jó filmekkel.

8/10 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése