2014. február 10., hétfő

Dallas Buyers Club [2013]

Egy újabb Oscar hajcsár film. Egy újabb igaz történet. Egy újabb olyan téma ami igazán "megindító" és egy újabb remek színészi alakításokkal megtűzdelt film. 




1985-ben járunk. Ron Woodroof egy egyszerű Texasi villany szerelő, drogos bunkó. Ezen nincs mit szépíteni. Kurvázik, rodeózik, drogozik. A változás akkor következik be az életébe mikor HIV pozitív vírust diagnosztizálnak nála, az orvosok 30 napot jósolnak neki. Ron felveszi a harcot, gyógymódok után kutat, mások számára is elérhetővé teszi az általa talált alternatív gyógyszereket, ezalatt a barátai elfordulnak tőle és egyetlen társa Rayon aki egy szinten AIDS-es transzvesztita.

Matthew  McConaughey az elmúlt években rendesen összeszedte magát. Itt pedig talán élete alakítását nyújtja. Jared Letotól pedig mar láthattunk érdekes szerepeket, de ez mindet kenterbe veri. Rajtuk kívul a többiek szintén rendben vannak, de igazából ez a két alakítás viszi a hátán el filmet.

Mikor leültem a film elé nem számítottam rá, hogy egy ilyen filmet latok. Nem azt vártam, hogy Matthew  McConaughey gyógyszert árul szintén AIDS-es betegeknek.. Ennek ellenére tetszett így is, de részemről nem Oscar közeli film. A  legjobb főszereplő kategóriába meg még mindig Leo a befutó (legalábbis nálam).

7/10



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése