2014. február 10., hétfő

The Hunger Games: Catching Fire

Az első éhezők viadala egy rendkívül jól sikerült adaptáció lett. A siker garantálva volt és ahogy azt sejteni lehetett a második részt még nagyobb érdeklődés övezte.





Mondanom sem kell persze én is fokozott elvarasokkal ültem le a folytatás elé, látva az előző részt és be kell valljam kicsit csalódott vagyok. A történet ott folytatódik ahol az előző rész véget ért. Katniss és Peeta győzelme nagy port kavart a Kapitóliumban és azon kívül is. Az emberek reménysugarat látnak a győztesekbe, míg a Kapitólium pedig veszélyforrást. Miközben a "szerelmespár" a Győzelmi körút végéhez közeledik elérkezünk a 75. Éhezők viadalához ahol az eddigi győztesek közül választják ki a résztvevőket. Ez minden eddiginél nagyobb kihívást jelent hőseink számára és ugye itt már csak egy maradhat a végen.

Színeszek terén rendben van a film, Jennifer Lawrence jó volt, mint mindig, Woody Harrelson megint feldobta a filmet, Donald Sutherland pont annyira ellenszenves amennyire kell, Philip Seymour Hoffman (nyugodjon békében) karaktere szinten jó húzás volt, de Josh Hutcherson továbbra sem meggyőző. 

A film néhol kicsit lapos az előzőhöz képest, bar ezt a könyv számlájára lehet talán felírni, azt nem olvastam így nem tudom. A viadal része az előző filmnek sokkal izgalmasabbra sikerült ,bár itt nem is a viadalon volt a hangsúly igazán. Beleláthattunk azért a közelgő eseményekbe, a körzetekben eluralkodott a káosz. A film vége ugyanakkor megalapozta a következő epizódot ami sokkal izgalmasabbnak, eseménydúsabbnak tűnik, ahogy az egy befejező részre jellemző.

Tipikus második rész volt ez mondhatjuk. Kevesebb izgalomban volt részünk, de nagyobb dolgok vannak készülőben, mint eddig barmikor. Reméljük az utolsó rész kettébontása jót fog tenni nekünk nézőknek és nemcsak a gyártok pénztárcájának.

7/10



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése