2014. március 5., szerda

Cold Comes the Night [2013]

A film amit senki se nézett volna meg, ha nem a Breaking Bad sztárja Bryan Cranston alakítaná a főszereplőt. Megjegyzem nem véletlen, hiszen még vele is csak éppen, hogy közepes a film.


A történet középpontjában egy moteltulajdonos nő áll aki egyedül neveli a kislányát. Anyagi helyzetük minden, csak nem rózsás ezért kénytelen elnézni, hogy a motelben rendre prostituáltak és drogosok fordulnak meg, ami nem feltétlen ideális egy kislány nevelésére. A dolgok akkor kezdenek beindulni mikor megjelenik egy rejtélyes alak -aki mellesleg majdhogynem vak- és meghal a társa. Később kiderül, hogy egy valag pénzt kellett volna továbbítaniuk szűkös határidőn belül. A probléma csak az, hogy egy korrupt rendőrhöz került a pénz. A magát Toponak nevező férfi a moteltulajdonos Chloet kényszeríti, hogy segítsen visszaszerezni a pénzt.

A film egyetlen pozitívuma Bryan Cranston, hozzáteszem meg se kellett magát erőltetnie,szóval tőle se Breaking Bad szintű alakítást kell várni. A pozitívumok sora igazából ennyi volt, mert ezen kívül annyira sablonosra és unalmasra sikerült megvalósítani az egész filmet, hogy nem is tudom mit gondoltak. Lehet azt gondolták, hogy Bryan Cranston neve miatt megnézik páran, ami igazából bejött nekik, de attól még nem lesz jó a film. Sablon hátán sablon. Nem arról van szó igazából, hogy pocsék lenne az egész film, egyszerűen csak ezt már láttuk milliószor, sok esetben profibb megvalósításban.

Nem is értem, hogy egy Bryan Cranston kaliberű színész miért vállal el ilyen filmeket. Aki kedveli a munkásságát és nem bírja ki, hogy ne lássa minden héten badass szerepben az úgyis megnézi a filmet, de ne várjon tőle túl sokat.

5/10



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése