2014. március 2., vasárnap

Frozen [2010]

Nem, nem a tavalyi, kasszarobbantó mese a mai cikk névadója, hanem egy 2010-ben készült kamaradarab. Sajnos nem feltétlen a jobbik fajtából. Jómagam is csak a rendhagyó helyszínválasztás miatt adtam be a derekam a film megnézésre.


Láttunk már filmeket a sípályákon vagy a hegyekben, de ez azért valamivel más. Hőseink egy leugrottak egy kis hétvégi síelésre kikapcsolódásképpen. Két régi barát plusz az egyikük barátnője. Bizarr felállás, gondolhatjátok milyen eredeti csavarokat tartogat majd a film erre a felállásra alapozva. Nem elég, hogy alkudtak a jegy árából még zárás után is "felpofátlankodják" magukat a hegyre egy esti lesiklásra. A problémák itt kezdődnek ugyanis vége a hétnek mindenki fél lábbal már otthon, legközelebb csak 5 nap múlva nyitnak ki. Gondolom itt már mindenki rájött, hogy buzgó fiatalok fennragadtak félúton a hegyre menet.

Innentől a film abszolút egy helyen fog játszódni, a felvonón ahol ragadtak. A bevezetéssel igazából nincs komolyabb gond, szépen belerázódunk a filmbe ahogy azt kell, de a rendező valahogy nem tudott mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy ez egy kamaradarab. Ahogy magukra maradtak a barátok érezni lehetett, hogy nem tudnak mit kezdeni a szituval. Mondhatni unalomba fullad a film, amit próbálnak feldobni néhány csavarral, de nem mondanám, hogy működne. Persze ilyenkor az ág is húzza a bajbajutottakat. Nem elég, hogy napok múlva néz csak rájuk feléjük egyáltalán valaki, az utolsó aki segíthetne rajtuk, az tök véletlen nem veszi észre őket. Persze az ilyen dolgokat már megszokhattuk , efelett szemet is lehet hunyni és a hasonló apróságokon, mint hogy főszereplőink IQ-ja egy papucsállatkáéval vetekszik. A legnagyobb bajom a filmmel az volt, hogy nem kötött le igazán, a drámai része is teljesen hiteltelen volt számomra, ráadásul elég kiszámíthatóra sikeredett a vége is.

Az egyetlen dolog ami megmenthet egy ilyen filmet az a színészi alakítások, itt ilyenről szó sincs.  A három főszereplő teljesen szürke. Nem mondhatni rájuk, hogy rosszak lennének, de semmiképp se jók, olyanok, mint maga a film érdektelen és átlagos.

Akik szeretik az egy helyen játszódó filmeket azok tehetnek vele egy próbát, nem vesztenek vele semmit, de nyerni se fognak sokat.

5/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése