2014. március 6., csütörtök

Homefront [2013]

Jason Statham futószalagszerűen gyártja nekünk az akciófilmeket. Aminek örülhetünk is, mert valljuk be rajta kívül nincs most nagyon másik akció sztár. Stallone, Shwarzi és a jó öreg Bruce ugyan leállnak nosztalgiázni olykor, de azért ők már benne vannak a korban rendesen. Szóval a sok filmnek amiket Statham  szállít nekünk. Olykor a mennyiség a minőség rovására megy, de hál isten a Homefront a jobbik próbálkozások táborát erősíti.


Phil Broker egy visszavonult zsaru, aki a felesége halála után lányával próbál új, nyugodt életet kezdeni. Természetesen ez nem sikerül neki. A lányába már rögtön az első napokban belekötnek a suli suttyói, és persze ő nem az a fajta apuka aki ne tanítaná meg a lányát az önvédelemre. A végeredmény, hogy betörte a srác orrát. Persze a szülei őrjöngenek és mivel a férj nem az a tipikus tökös legény a srác anyja a drog díler bátyjától kér segítséget, hogy elégtételt vegyen. Ahogy az lenni szokott összeérnek a szálak, a múlt eseményei újra színre kerülnek ami további bonyodalmakat okoz.

A forgatókönyv egyik társírója egyébiránt pont Sylvester Stallone volt, de valljuk be ezt a sztorit kitalálni kb egy barátok köztnyi időt vehetett időbe, de nem is ezért szeretjük a Statham filmeket. Tulajdonképpen ezzel mindent le is írtam, mert ugyan azt latjuk, mint eddig csak a tálalás más, kicsit kidolgozottabb. Ennek is köszönhetjük azt, hogy a film egy kicsit lassan építkezik, persze szigorúan csak a Statham filmek mércéjét nézve, ami egyébként nem baj.

Színészek terén jó húzás volt James Francot szerződtetni, egyszerűen jól állnak neki ezek a beteg karakterek, itt sem volt gond vele. Stathamről meg felesleges beszélni, mert 10 éve felvette ezt az arckifejezést  és azóta nagyjából 15 filmet leforgatott vele, azt hozza amit várunk.

Aki kiszeretné kapcsolni az agyát egy kis időre és látni szeretne egy kis akciót, az ne keressen tovább megvan az ő filmje. Azért jó lenne Stathamet újra Guy Ritchie kaliberű filmekben látni.

6/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése