2014. március 8., szombat

Out of the Furnace [2013]



Scott Cooper filmjének legnagyobb előnye a szereposztás ezt leszögezhetjük. Sikerült egy rendkívül impozáns szereplőgárdát toborozni a produkciójához. Ami azért nagyon fontos összetevője a filmnek, mert elég lassan bontakoznak ki az események. 


Russel (Christian Bale)és Rodney (Caesy Affleck) testvérek. Egy kisvárosban élnek mindketten, jó testvéri viszonyt ápolnak, számíthatnak egymásra mindig, de a céljaik mások. Russel egy gyárban húzza az igát, hogy megteremtse a megfelelő körülményeket a megélhetéshez, míg Rodney nem éli be a kis emberek életével, próbál kitörni ebből a közegből. Minden megváltozik amikor Russel ittasan vezetve balesetet okoz, aminek következményeként lecsukják. Mikor kijön rá kell döbbennie, hogy testvére Rodney olyan emberekkel üzletelt, akiknek jobb nem tartozni, de akkor Russel még nem is sejti, hogy testvére mekkora bajba keveredett.

Nem spoilerezek, ha azt mondom, hogy ez egy drámaibb kiadású bosszútörténet, ami csak csordogál a maga kis lassú tempójába. Nem mondanám, hogy ez negatívum lenne, de jobb olyan hangulatba leülni a film elé, hogy nem egy „ereszd el a hajam” filmre vágyunk éppen. Amire nem lehet panasz az a hangulat, szinte érezni a gyárakból kiáradó füstöt, a koszos kisváros remekül lett ábrázolva, néha úgy éreztem, hogy nem is a jelenben játszódik a film. A 90-es évekbeli filmekre volt jellemző az ilyen helyszín.

Na és a színészek, bátran mondhatjuk, hogy sztárparádét láthatunk. Christian Bale játéka hibátlan, de nála ezt már megszokhattuk, a másik remek választás Woody Harrelson volt aki kevés szerepe ellenére megnyerően játszotta a negatív karaktert. Rajtuk kívül itt van még nekünk Caesy Affleck akiről lassan kezdem azt hinni, hogy jobb színész, mint a bratyó, Willem Dafoe szintén üde színfoltja volt a filmnek és bár csak pár perc elejéig, de láthatjuk Forest Whitakert is, mint rendőrt. Szóval tényleg remek a színészgárda.

Már csak a színészek miatt megéri bepróbálni a filmet, arról nem is beszélve. hogy alapjába véve is teljesen jó az alkotás, csak megkell várni míg kibontakozik.

7/10



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése