2014. március 3., hétfő

Lake Mungo [2008]

A jó dokumentarista filmekből nem lehet Dunát rekeszteni az biztos. A Lake Mungo egy 2008-as nem túl ismert darab, amely egy lány tragikus, megmagyarázhatatlan halálának eseményeit mutatja be.


2005 decemberében a Palmer család egy békésen induló napja tragédiába fullad. A 15 éves lányuk, Alice rejtélyes körülmények között a helyi tóba fullad. A történet a haláleset körül forog, próbálnak válaszokat kapni az okokra a család tagjai. Többet nem is írok róla, mert van benne néhány fordulat amelyet lelőnék vele. Eleinte a többi hasonló típusú film által kitaposott utat követi a film, de szerencsére tud nyújtani némi pluszt, egy kis színt vinni az egészbe. Ennek ellenére nem mondanám kifejezetten jó filmnek, vannak benne üresjáratok annak ellenére is, hogy nincs 90 perces a film.

Színészkedésről itt nem beszélhetünk igazából, mindenki csak beszél a kamerába, közben homályos képeket látunk. Mégis jót tett a filmnek a dokumentarista jelleg, nem hatott annyira klisésnek az egész, az más kérdés, hogy személy szerint nem rajongok annyira az e fajta megvalósításért, de itt pozitív dolog volt mindenképp.

Akinek már a könyökén jön ki a sok sablon horror, thriller azok bepróbálhatják, és bár nem igazán ijeszteget a film, vannak azért egészen izgalomfokozó részei. Egynek jó volt.

5/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése