2014. március 21., péntek

Tape [2001]

Isten tudja miért, de imádom a kamara filmeket. Talán, mert itt is megmutatkozik, hogy kis pénzből kellő kreativitással milyen remek filmeket lehet csinálni. Ki gondolná, hogy másfél órán át le tudnak kötni puszta beszélgetéssel, ráadásul egy helyen, jó esetben persze.



Sajnos ami csodálatra méltó ebben a műfajban azon hasal el a legtöbb film. Sokszor nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, vagy nincs meg a megfelelő alap ötlet. Talán  a Tape is itt bukott el kicsit. Nem volt jó az alap ötlet. Adott ugye egy motelszoba, ahol két régi barát sok év után újra találkozik. Eleinte jól el nosztalgiáznak, majd felszínre kerülnek a régi sérelmek és az eddig takargatott véleményük egymás jelenlegi életéről, ha ez nem lenne elég beállít hozzájuk a fősulis időből közös szerelmük is, akiről azt állítja egyikük, hogy a másik megerőszakolta, ezzel további bonyodalmat okozva.

Nem mondom, hogy érdektelen volt a film számomra, egyszerűen nem tartotta fent az érdeklődésemet mindig, ami egy ilyen típusú filmnél nagy baj tud lenni. Voltak olyan jelenetek amik olyanok voltak, mintha csak azért kerültek bele a filmbe, mert valamivel ki kellene tölteni azt az amúgy is rövid játékidőt. Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, de amíg a csaj nem került be a képbe addig sokkal élvezetesebb és érdekesebb volt a film, elméleti síkon nagyobb súlya volt annak a bizonyos vádnak. Nem akarom teljesen lehúzni a filmet, mert azért voltak jó pillanatai és a vége is adott egy jókora pofont.

Mindhárom színész jó volt, rajtuk nem múlt semmi, Ethan Hawke volt talán a legjobb, de Robert Sean Leonard is jól helyt állt és itt volt még nekünk Uma Thurman aki mondanom sem kell szintén jó választás volt.

Kamara darabok kedvelői azért ne hagyja ki, már csak azért is, mert nem bővelkedünk az ilyen fajta filmekben. Egyszer mindenképpen jó volt.

6/10




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése